Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r59804brai/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Despre noi - Sala Fitness Iasi - BrainFit UA-120989153-1
Se incarca...

Despre noi

Motivul

DE CE BRAINFIT?

Un trup frumos atrage mereu priviri. Un corp bine lucrat exprima vointa si disciplina; pentru ca este format in urma unor antrenamente perseverente, dar mai ales inspira sanatatea si pofta de viata.

 

Cei care iubesc un stil de viata activ si sanatos, apeleaza la fitness. Iar pe masura ce mentin acest obicei, practicantii lui realizeaza ca beneficiile obtinute sunt mai numeroase decat s-au asteptat. Iar asta pentru ca desi la inceput intentia lor era sa slabeasca, rezultatul se va reflecta si in starea de sanatate cu mult imbunatatita.

 

Ce inseamna Brainfit?

Brainfit reprezinta conceptul nostru de a avea o viata echilibrata, o minte sanatoasa intr-un corp sanatos.

  • Te ajutam sa faci diferenta

  • Te ajutam sa iti setezi goal-urile

  • Te ajutam sa ai o postura corecta

  • Te ajutam sa te redescoperi

  • Suntem aproape de tine

ECHIPAMENTUL?

Intră aici pentru a afla ce tip de echipament vei folosi la BrainFit.

Click aici

Va prezentam

SERVICIILE BRAINFIT


Notiunea de fitness este interpretata de cele mai multe ori ca fiind doar exercitii dedicate culturismului, exercitii cu greutati mari, exercitii de care o persoana care intra intr-o sala dupa mai mult timp nu s-ar putea apropria.

 

In traducerea libera fitness-ul reprezinta un complex de activitati care are ca scop o conditie fizica buna, stare psihica puternica si una mentala buna. Organismul resimte aceste simturi si le transpune intr-o stare de bine, intr-o stare de spirit pozitiva. La baza fitness-ului este gimnastica, la care s-au adaugat extensii care sa duca la o imbunatatirea masei musculare, dezvoltarea calitatilor si deprinderilor motrice, diminuarea tesutului adipos, cresterea imunitatii etc.

 

Sportul nu are varsta, insa fitness-ul este influentat de varsta, sex, consitutia individului si modul de viata. Fiecare scop isi are limitele in cele mentionate anterior, avand in vedere ca o solicitare exagerata a organismuui poate dauna sanatatii.

 

In vederea efectuarii si punerea la punct a unui program de antrenament, intreaba antrenorii nostri.

Aerobic-ul, la fel ca si fitness-ul provine din gimnastica, reprezentand activitatea sportiva sub forma unui complex de exercitii, cu sau fara accesorii, fiind insotit mereu de muzica. Efectele antrenamentelor de tip aerobic sunt similare oricarei activitati sportive, aducand schimbari benefice in sistemul respirator si circulator, la nivel psihic si nu in ultimul rand la starea de sanatate fizica si dezvoltare corporala armonioasa.

 

Clase de antrenament:
Cycling: La fel ca orice alt tip de miscare, o ora de Indoor cycling te va ajuta sa arzi aproximativ 600 de calorii. Dar acesta nu este singurul beneficiu pe care il ai cand pedalezi.

Pedalatul te va ajuta sa obtii muschi mai puternici si mai rezistenti, in special cei de la picioare si fesierii. Deoarece mersul cu bicicleta in interior imita activitatile din exterior, vei pedala atat la deal, cat si la vale si vei stimula diferite grupe de muschi. Desi nu la aceeasi intensitate, vei lucra si muschii abdomenului si ai mainilor atunci cand te vei concentra sa iti mentii echilibrul pe bicicleta pentru a executa miscarile corecte.

O ora de Indoor cycling este un exercitiu destul de intens, care iti va face inima sa bata la intensitate mare tot timpul si astfel va contribui la sanatatea sistemului cardiovascular. Desi este un antrenament intens, acesta nu are un impact foarte mare asupra incheieturilor. Astfel, este recomandat chiar si celor care au suferit leziuni la nivelul gleznei, genunchilor sau soldului.

 

HiiT: High intensity interval training sau antrenamentul pe intervale de intensitatea crescuta, reprezinta o forma de antrenament care alterneaza intervale de activitate intensa si perioade de intensitate scazuta sau odihna totala cu repetare, insumand la finalul antrenamentului 6-10 intervale.

 

Tabata: este o forma de antrenament care alterneaza intervale de activitate intensa si perioade de intensitate scazuta sau odihna totala cu repetare, fiind compus dintr-o varietate de exercitii fizice care se desfasoara pe durata a 20s, urmate de 10s pauza, cu 8 repetari.

 

Total Body Workout: reprezintă un antrenament complet, cu un grad mediu spre ridicat de intensitate. Acest tip de antrenament este potrivit atât pentru incepători, cât și pentru avansați.

Total Body Workout are ca țintă grupele musculare majore și în cadrul antrenamentului sunt utilizate diverse echipamente (stepper, gantere, etc). În cadrul acestuia sunt executate atât exerciții de cardio, cât și exerciții cu greutatea propriului corp.

Obiectivele principale ale acestui antrenament sunt: tonifierea, eliminarea țesutului adipos, intărirea articulațiilor, creșterea forței și eliminarea stresului.

 

Circuit Training: Antrenamentul de acest tip insumeaza o insiruire de exercitii executate intr-un circuit, urmat de o pauza, dupa care se reia acelasi circuit de mai multe ori in functie de nivelul de antrenament a fiecarei persoane sau/si de numarul de exercitii.

 

Metabolic Workout: Antrenamentul metabolic presupune un program de exercitii efectuate la intensitate maxima, cu pauze foarte scurte intre serii, si care are scopul de a accelera arderea caloriilor, inclusiv dupa terminarea antrenamentului. Programele de exercitii de tip metabolic workout au patru caracteristici majore:

– se efectueaza la intensitate foarta inalta – fie cu greutati mari, fie cu greutati mici dar cu executari foarte rapide; cu cat se lucreaza la o intensitate mai ridicata, cu atat impactul asupra metabolismului este mai mare.
– exercitiile vizeaza intregul corp si toate grupele de muschi – se pleaca de la ideea ca, cu cat implici mai multe grupe musculare, cu atat arzi mai multe calorii si mai multa grasime.
– presupun efort repetitiv – exista mai multe studii care sustin ideea ca exista o relatie directa intre durata unui exercitiu si consumul de calorii al organismului dupa incheierea sa.
– produc senzatia de „arsura” la nivelul muschilor – aceasta suprasolicitare musculara este cea care stimuleaza metabolismul si sustine arderea caloriilor.

 

Pilates: este metoda prin care corpul si mintea sunt abordate concomitent prin intermediul unui complex de exercitii care au la baza respiratia de tip toracic. Prin intermediul pilates – ului invatam sa respiram, sa ne relaxam si sa ne tonifiem musculatura in acelasi timp.

Pilates pare un sport potrivit pentru oricine, de la incepatori la avansati. Poti executa exercitiile folosindu-te de greutatea propriului corp dar si cu diverse accesorii de fitness.
Un antrenament tipic de Pilates include un numar de exercitii + stretching. Fiecare exercitiu este executat acordand mare atentie tehnicilor de respiratie si controlului muschilor abdominali. Pentru a obtine beneficii maxime, ar trebui sa practici Pilates de cel putin doua-trei ori pe saptamana.

 

Stretching: Vei fi surprins să afli că stretchingul poate face diferenţa dintre a avea sau nu rezultate în sala de fitness. 

Cu certitudine ca beneficiul cel mai evident si promovat al stretching-ului este acela de imbunatatire a flexibilitatii si a amplitudinii miscarii. Odata cu trecerea anilor, muschii devin din ce in ce mai rigizi iar amplitudinea miscarii articulatiilor scade. Scaderea flexibilitatii poate cauza ca miscarea sa devina mai lenta si mai putin fluida, facandu-ne astfel mai susceptibili entorselor si altor accidentari ale tesuturilor moi. Normal ca asta ne va afecta intreaga activitate, nu numai pe cea sportiva, ci si pe cea de zi cu zi.

Imbunatatirea flexibilitatii este insotita de imbunatatirea echilibrului si coordonarii.

Muschii rigizi si incordati in mod constant pot contribui si la o postura gresita. Stretching-ul ajuta la asigurarea unei posturi corecte prin intinderea muschilor rigizi care trag de zonele corpului pentru a-l aseza in pozitia intentionata. Stretching-ul muschilor zonei lombare, pieptului si umerilor te poate ajuta sa iti mentii coloana intr-o aliniere mai buna si sa imbunatatesti intreaga postura. Circulatia mai buna va asigura si un transport mai bun al nutrientilor catre muschi, reducand febra musculara si ajutand la scaderea perioadei de recuperare a accidentarilor musculare si articulare.

Beneficiile saunei uscate:

  • creste gradul de hranire la nivelul pielii. Aerul cald produce vasodilatatie sub piele, astfel se deschid vasele de sange si hranesc intens pielea. Stiati ca ultimul organ unde sunt cedati nutrientii este pielea? Asa se explica de ce sauna este de nelipsit in ritualurile de infrumusetare, iar in urma practicartii acesteia tenul devine vizibil mai luminos;
  • creste imunitatea organismului;
  • ajuta in procesul de slabire, pentru ca accelereaza metabolismul. Desigur, pentru acest rezultat este recomandat sa practicati sauna cu regularitate;
  • amelioreaza durerile articulare si musculare, avand totodata si rol de preventie pentru diverse afectiuni cu localizare la nivelul muschilor sau articulatiilor;
  • energizeaza organismul;
  • elimina stresul;
  • este recomandata dupa antrenamentele fizice pentru ca reduce semnificativ riscul de a dezvolta febra musculara;
  • creste rezistenta inimii si a vaselor de sange.

Fă cunoștință cu antrenorii noștri!